Skip to Content
Lev Lyst Wellness

Yoga

For økt balanse og harmoni!

Vårt ønske er at du og flest mulig der ute skal finne en yogaform som passer for deg. Alle kan gjøre yoga, samtidig trenger du å finne noe som gir deg styrke og påfyll. Det å gi deg selv tid til å praktisere er det viktigste, at du velger å sette av tiden til deg selv.

Lev Lyst Wellness og Siri underviser både fysiske og online yogattimer i primært MediYoga/Medisinsk Yoga. 

Yoga hos Lev Lyst Wellness –  for økt livskraft, glede og harmoni

Yoga er for alle og det er et unikt verktøy å benytte for å bli både fysisk, mentalt og emosjonelt sterkere. Gjennom å bli kjent med din pust og ditt pustemønster, kommer du enklere i kontakt med kroppen, sinnet og følelsene. Du kan lettere regulere og skille hva som er hva. De fleste mennesker har ubalanser og belastning av stress, uro, skader, traumer (sår) som er både mentalt og fysisk betinget. For å lettere kunne regulere deg selv og håndtere det som har vært i fortid, nåtid og fremtid er en myk og bevisst tilnæring nødvendig. Da bygger du motstandsdyktighet både mentalt, emosjonelt og fysisk. Resultatet blir at din naturlige intuisjon fungerer bedre. 

Yoga er en kraftfull praksis som bidrar til å optimalisere balansen i disse delene av oss. Gjennom jevnlig praksis kan vi oppnå økt livskraft, glede og harmoni.

Vår Yoga undervisning

Yoga på Geilo

Velkommen til rolige og kraftfulle yogastunder på Geilo. Undervisningen har fokus på ro, trygghet og harmoni. Programmene og dagens tema er alltid med i timene. Bevisstgjøring til å bedre ivareta sin egen helse både fysisk, mentalt og emosjonelt. 

Yoga i et lunt og hyggelig felleskap. 

Yoga online

Velkommen til online yoga kurs med Siri. Vinter, vår, sommer og høst tilbys kurs med primært Medisinsk Yoga (MediYoga) gjennom lukket Facebook gruppe.

Yoga privattimer

Yoga benyttes som terapi med god effekt. 

Privattimer i yoga er for deg som vil utforske yoga dypere og bli mer målorientert  med personlig veiledning med oppfølging.

På en individuell time får du yogaøvelser/program, pusteøvelser og meditasjoner etter dine behov.

Vår Yoga undervisning

Medisinsk Yoga (MediYoga)

Medisinsk Yoga er en yogaform som passer for alle mennesker, inkludert de med fysiske eller psykiske begrensninger. Denne myke, meditative yogaen kombinerer pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. De fleste øvelsene er enkle og mange av dem du kan gjøre på stol. Programmene kan være fra lavterskel med veldig enkle øvelser til mer krevende øvelser. Tilpasninger gis i undervisningen ved behov. MediYoga praksis kan gi økt bevissthet, stabilitet, ro og harmoni i kropp og sinn. 

Flere vitenskapelige studier viser at MediYoga hjelper hjertepasienter i rehabilitering og har en positiv effekt på ditt stressnivå, høyt blodtrykk og dine ryggsmerter.

Yogaprogrammene 

Alle programmene varer fra 60-75 minutter.

 • Oppvarming med fokus på pust og flyt i energien.
 • Fysiske dynamiske og statiske øvelser.
 • Hvile/avspenning
 • Meditasjon

Flere pusteøvelser og enkelt øvelser kan benyttes i din hverdag til å gjennomføre 5 min her og 5 der – det gjør UNDERVERKER! Spesielt når du lærer deg å puste riktig!

Pusteøvelser

Hvordan vi puster påvirker hver eneste celle i kroppen, f.eks. hjerne-, muskel- og hudcellene. Kroppen kan være uten mat i flere uker, uten drikke i noen dager, men etter bare noen minutter uten oksygen begynner cellene våre å fungere dårlige. Pusten påvirkes av hvordan vi har det, og hvis vi kan kontrollere pusten, kan vi til en viss grad kontrollere vårt eget velvære. Pusten og sinnet henger sammen, så en langsom, rolig pust gir rolige tanker.

Avspenningsøvelser

Det finnes eksempler på de som har blitt mer fleksible, hatt mindre smerter og til og med blitt sterkere ved å trene avslapning. Kroppen trenger hvile og avslapning like mye som den trenger trening og aktivitet. Hvis avslapningen skal bli noe av, må det kanskje legges til i kalenderen. Gi deg selv et øyeblikk med avslapning hver dag og kjenn hva det gjør for deg. Å hvile uten distraksjoner er ikke alltid så lett, så tren – ofte.

 

Siri er utdannet MediYoga lærer og terapeut, har videreutdanning i stress/utmattelse, søvn og pust. Har flere andre kurs innenfor yoga og Pilates. Siri har undervist trenings grupper siden 1999. Medisinsk Yoga er et verktøy hun benytter mye selv og å undervise andre da det har en stor effekt på å balansere nervesystemet og å "ta deg ned" og mer inn i din kropp - skape balanse og ro i ditt sinn. MediYoga er et fantastisk verktøy for å trene opp hjernen igjen etter stresspåkjenninger av alle slag.

Spesialitet innen rehabilitering

MediYoga er spesielt egnet for rehabilitering og har vist seg å være effektiv for personer som gjenoppretter fra ulike helsetilstander. Den skånsomme tilnærmingen gjør den ideell for de som har behov for en forsiktig oppstart eller gjenoppbygging av kroppens funksjoner. Den meditative komponenten bidrar til å redusere stress og fremme mental klarhet, noe som er avgjørende i en rehabiliteringsprosess.

Forskning på MediYoga

Det finnes en del forskning som støtter effekten av MediYoga. Studier har vist at MediYoga kan bidra til å forbedre hjertehelse, hjernehelse, balansere blodtrykk, lindre kroniske smerter, dempe betennelse og redusere stress. Forbedret livskvalitet viser seg for personer med ulike helseutfordringer. Forskningen indikerer også at MediYoga kan være et verdifullt supplement til tradisjonell medisinsk behandling, ved å gi en helhetlig tilnærming til helse og velvære.

MediYoga viser mange fordeler som blant annet

 • Balanserer hormonsystemet, nervesystemet og immunsystemet.
 • Forbedre søvnkvaliteten.
 • Øke fleksibiliteten og smidigheten i kroppen.
 • Gi mer energi og stabilt humør.
 • Forbedre livskvaliteten.

Yogainspirert trening

Yogainspirert trening er en mer fysisk yogaform med fokus på dynamisk bevegelse og kroppsbevissthet, kombinert med bevissthet på pusten. Timene avsluttes alltid med veiledet avspenning og hvile. I denne undervisningen kombinerer vi ulike yoga- og pilatesøvelser for å styrke fleksibilitet, muskulatur og kroppsholdning.

Mange har opplevd betydelige fordeler og delt positive tilbakemeldinger ved å praktisere både MediYoga og Yogainspirert trening med Siri.

Hvorfor praktisere yoga?

Yoga er egnet for deg som ønsker å håndtere stress, belastninger og ubalanser i deg selv på en bedre måte. Den bidrar til å skape balanse på alle plan – fysisk, mentalt, emosjonelt og sjelelig.

Yoga bidrar til å skape livskraft, glede og harmoni i ditt liv ved å:

 • Optimalisere balanse: Bidrar til en harmonisk integrasjon av kropp, sinn og ånd.
 • Økt bevissthet: Gir innsikt i egne behov og prosesser, og fremmer en dypere forståelse av egen helse.
 • Fysisk styrke og fleksibilitet: Styrker muskulaturen, forbedrer kroppsholdningen og øker fleksibiliteten.
 • Mental klarhet og emosjonell balanse: Hjelper med å håndtere stress og følelser på en sunn måte, og fremmer mental klarhet.

Mer om hva yoga er.