Skip to Content
Lev Lyst Wellness

Infrarød lysterapi

Infrarød lysterapi

Opplev fordelene med infrarød lysterapi, en avansert metode som bruker 5 ulike bølgelengder for å gi deg rødt og nærinfrarødt lys kombinert med pulserende frekvenser. Fotobiomodulasjon er vitenskapen bak denne terapien som fremmer helbredelse og velvære på cellenivå. Lysterapi stimulerer mitokondriene i cellene og gir økt energiproduksjon.

Opplev fordelene med infrarød lysterapi, en avansert metode som bruker 5 ulike bølgelengder for å gi deg rødt og nærinfrarødt lys kombinert med pulserende frekvenser. Fotobiomodulasjon er vitenskapen bak denne terapien som fremmer helbredelse og velvære på cellenivå.

Hva er infrarød lysterapi?

Infrarød lysterapi er en behandling som bruker spesifikke bølgelengder av lys for å trenge dypt inn i huden og stimulere kroppens naturlige helbredelsesprosesser, spesifikt cellenes mitokondrier (cellefabrikker) som er ansvarlig for all energiproduksjon. Vi benytter en kombinasjon av rødt lys (630-660 nm) og nærinfrarødt lys (810-850 nm) med mulighet for pulserende frekvenser for å maksimere effekten av terapien.

 

Noen av fordelene med infrarødt lys

Økt energi: 

Infrarød lysterapi kan bidra til å øke energinivået ved å stimulere cellene til å produsere mer ATP (adenosintrifosfat), som er kroppens energivaluta. Dette kan gi deg en følelse av økt vitalitet og energi i hverdagen.

Bedre søvnkvalitet: 

Infrarødt lys kan også hjelpe med å regulere søvnhormoner som melatonin, og dermed forbedre søvnkvaliteten. Ved regelmessig bruk kan det bidra til å balansere søvnsyklusen og gi en dypere og mer forfriskende søvnopplevelse.

Smertelindring: 

Infrarødt lys kan bidra til å lindre muskel- og leddsmerter, samt redusere betennelse, stivhet og ømhet.

Avslapning: 

Økten med infrarødt lys kan hjelpe deg med å slappe av dypere ved å redusere stressnivået og fremme følelsen av velvære.

Forbedret sirkulasjon: 

Infrarødt lys kan bidra til å øke blodsirkulasjonen, noe som kan føre til bedre oksygentilførsel til cellene og raskere heling.

Hud forbedring og foryngelse: 

Behandlingen kan bidra til å forbedre hudens elastisitet, redusere rynker og fine linjer, samt stimulere produksjonen av kollagen for en jevnere og mer strålende hudtone.

Disse fordelene kombinert gir en helhetlig opplevelse av velvære og helse.

Vitenskapelig dokumentasjon

Det finnes mange studier som støtter effekten av infrarød lysterapi. Forskning viser at fotobiomodulasjon kan bidra til forbedret cellefunksjon og økt helbredelseskapasitet, noe som gjør denne behandlingen til et kraftig verktøy for bedre helse og velvære.

Infrarød lysterapi hos Lev Lyst Wellness benyttes i kombinasjon med PEMF matte og Airnergy (oksygenterapi) om ønskelig. Hver enkelt klient får tilpasset det som passer til sin helsetilstand. Vi anbefaler ofte en kombinasjon av denne behandlingen og Bioresonans terapi med Biostar NLS systemet. 

Lysterapi panelet som benyttes hos Lev Lyst Wellness er i fra Uno Vita.

Informasjon om effekten av ulike bølgelengder med rødt/infrarødt lys

Bølgelengden på 630 nm (rødt lys) er ideell for alle slags hudproblemer. Studier viser at 630 nm lys bidrar til å skape en signifikant forbedring i flekker i huden, reduserer tynne linjer og motvirker slapp hud.

Rød lysterapi med 630 nm bølgelengde har vist seg å være en sikker og effektiv metode for å stimulere hårvekst hos både menn og kvinner 630 nm har også vist seg å bidra til å redusere betennelser, kviser og akne.

660 nm bølgelengde (rødt lys). Det er en overflod av litteratur som viser fordelene ved bruk av 660 nm lys. 660 nm trenger litt dypere inn i huden enn 630 nm.

Fordelene inkluderer:

 • Redusert treningstretthet: Bølgelengden på 660 nm sammen med 830 nm nær-infrarød bølgelengde har vist seg å forsinke utviklingen av tretthet i musklene og forbedre skjelettmuskel ytelsen.
 • Redusert betennelse: I en studie som undersøkte effekten av rødlys behandling på brysthinnebetennelse. Bølgelengden på 660 nm funnet å gi en antiinflammatorisk effekt
 • Forbedret beinheling: Bølgelengden på 660 nm stimulerer til dannelse av beinceller rundt stedet der reparasjon er nødvendig, uten å forårsake andre endringer i beinstrukturen
 • Redusert hevelse etter skade: I en studie ble bølgelengden på 660 nm funnet å redusere både betennelse og hevelse ved å redusere antall inflammatoriske celler som fører til hevelse
 • Redusert nevropati smerte: En studie som undersøkte isjiasnervesmerter hos rotter fant at bølgelengden på 660 nm bidro betydelig til å redusere smerte
 • Raskere sårtilheling: Bølgelengden på 660 nm har vist seg å øke dannelsen av nye blodkar og forbedre kollagenavsetningen, som bidrar til raskere helbredelse av sår og småskader i huden.

 

Bølgelengde på 810 nm (nær infrarødt lys)

Bølgelengden har evnen til kunne trenge igjennom benvevet i hodet og inn i hjernen. 810 nm lys bidrar til nevrologiske helsefremmende effekter. Forskere som arbeider med nye medisinske løsninger, mener at denne formen for lysterapi for hjernesykdommer snart vil bli en anbefalt medisinsk behandling ved mange medisinske klinikker. Eksempler på fordeler med 810 nm lys er bl.a.:

 • Forbedret helbredelse og restitusjon: En studie av fotballspillere viste at bølgelengden på 810 nm før aktivitet forbedret muskelprestasjoner og restitusjon etter trening
 • Akselerert sårtilheling: 810nm bølgelengder har vist seg å bidra til å fremskynde sårheling og hjelpe vevet til å heles raskere
 • Raskere heling etter hjerneslag hos enkelte pasienter: En studie utført blant slagpasienter viste at bølgelengder på 810 nm ga nevrobeskyttende effekter og forbedret for personer som led av moderate til alvorlige slag. Fem dager etter hjerneslaget var det betydelig bedring blant dem som hadde blitt behandlet med 810 nm lysterapi, sammenlignet med de som ikke hadde gjort det. 90 dager etter hjerneslag hadde 70 % av de behandlede pasientene et vellykket resultat, mot bare 51 % av kontrollgruppen.
 • Forbedrede resultater med traumatisk hjerneskade: 810nm har vist seg i dyremodeller å være spesielt effektiv i å fremme helbredelsene av traumatiske hjerneskader og redusere langvarig nevrologisk skade.
 • Forbedring i psykiatriske lidelser: Reseptbelagte legemidler for psykiatriske tilstander har lenge vært anerkjent som å ha en begrenset evne til å hjelpe personer som lider av psykiatriske tilstander. Dessuten bærer farmakoterapeutisk medisinering ofte en rekke uønskede bivirkninger, noe nær-infrarød lysterapi ikke gjør. 810nm bølgelengder via pannen har vist seg å hjelpe pasienter som lider av depresjon og angst.
 • Hårvekst: Studier har vist at bølgelengden på 810 nm kan oppmuntre til betydelig hårvekst hos pasienter ved gradvis hårtap

 

830nm Bølgelengde (nær infrarødt lys)

Bølgelengden på 830 nm absorberes i mindre grad av huden og vannet i kroppen og er derfor i stand til å trenge dypere gjennom hud og vev og inn i beinet. En større mengde fotoner leveres inn i vevet med 830nm bølgelengde. Bølgelengden på 830 nm følgende fordeler:

 • Akselerert helbredelse og redusert infeksjon: 830 nm akselererer helbredelse av sår av forskjellig alvorlighetsgrad og bidrar til å avverge infeksjon
 • Forbedrede estetiske resultater etter plastisk kirurgi: Eksponering for 830 nm bølgelengder etter estetisk kirurgi fremskynder sårtilheling, reduserer rekonvalesens perioden og forbedrer resultatene av kirurgi ved å redusere hevelse, infeksjon, blåmerker og smerte. Bidrar til økt pasienttilfredshet.
 • Økt produksjon av velvære fremmende endorfiner: 830 nm bølgelengden øker frigjøringen av endorfiner som bidrar til økt velvære.
 • Forbedret beinreparasjon og vekst: En dyrestudie viste at 830 nm lysterapi forbedret beinreparasjonen ved å stimulere til ny beinvekst
 • Raskere tilbake til aktiv idrett etter skade: Evnen til å komme tilbake til aktiv deltakelse så raskt som mulig etter skade eller traumer er en viktig for enhver amatør eller profesjonell idrettsutøver. 830 nm lysterapi har vist seg å redusere ventetiden betydelig og bidra til at skadede idrettsutøvere kan komme tilbake til aktiv deltakelse raskere enn normalt

 

850nm bølgelengde (nær-infrarødt lys)

Denne bølgelengden har en rekke terapeutiske applikasjoner som:

 • Antiinflammatoriske effekter: 850nm bølgelengder kan bidra til å redusere ledd- og muskelsmerter og redusere generell betennelse i kroppen
 • Forbedret muskeloppbygging: En studie observerte bruk av 850 nm bølgelengder på idrettsutøvere og fant at bruk av nær-infrarødt lys økte muskelmassen etter trening, og redusert betennelse og oksidativt stress i muskulaturen.
 • Helbredelse av sår i huden: Skader i huden helbredes raskere når de utsettes for 850 nm bølgelengdelysbehandling.
 • Reduksjon av linjer, rynker og hyperpigmentering: 850nm kan bidra til produksjon av kollagen, mer strålende hud og en mer jevn tekstur.

 

CellVital PEMF terapisystem 

PEMF terapisystem, en revolusjonerende metode som utnytter pulserende elektromagnetiske felt for å forbedre cellefunksjonen, øke sirkulasjonen og lindre smerte og betennelse. Vår skreddersydde PEMF terapi tilpasser seg dine individuelle behov for å støtte kroppens naturlige prosesser for å skape balanse.


Trening på cellenivå

 • PEMF kan ses som trening for sirkulasjonssystemet og cellene.
 • Cellvital bruker elektromagnetisk induksjon for å regulere flyten av ioner i kroppen (blodkar, vev og celler).
 • Systemet bidrar til å gjenopprette et normalt stoffskifte.

De elektromagnetiske impulsene fra Cellvital-Homecare PEMF er i stand til å produsere de helsefremmende effektene som er typiske for et aktivt liv og trening. Systemet har patenterte og beskyttede funksjoner som gjør det unikt i verdenssammenheng.

Helsemessige effekter ved bruk av Cellvital-Homecare PEMF terapisystem. PEMF har vist seg å forbedre nevrokjemiske forhold inkludert avhengighet, AD/HD, angst, autismespekterforstyrrelser, depresjon, posttraumatisk stresslidelse (PTSD) og søvnproblemer. Forskning indikerer også positive effekter ved nevropatologier som hjernerystelse, hukommelsestap, mild kognitiv svikt, mild traumatisk hjerneskade, multippel sklerose, Parkinsons sykdom, hjerneslag og skjelving.

 

Airnergy Professional Plus - oksygenterapi

Oksygen er noe vi alle trenger. Alle kroppens celler må ha tilstrekkelig med oksygen for å fungere best mulig. Har du for lite så vil det føre til ubalanser av ulike slag. Samtidig er det viktig at dette løses på en mest mulig naturlig måte.

Airnergy er et behandlingsapparat fra Tyskland, og har den egenskapen at det får kroppen til å nyttiggjøre seg oksygenet i lufta man puster inn på en bedre måte. Denne typen oksygenterapi er uten bivirkninger, og virker positivt inn på mange av kroppens funksjoner, uten kunstig tilførsel av oksygen eller andre substanser. Det er ikke kvantiteten på oksygenet som er avgjørende, men kroppens evne til å ta opp og utnytte oksygenet. Det er dette som gjør Airnergy unikt.. 

PEMF terapi og Airnergy oksygenterapi gis ikke som enkeltbehandlinger. De benyttes om ønskelig i kombinasjon med infrarød lysterapi for mer optimal effekt.