Skip to Content
Artikkel

Ny dag ~ nye muligheter!

Siri Hole Stenson
05.juli 2024

Ivareta din egen helse

 

Vi lever i en tid hvor det er viktigere enn noen gang å ivareta vår egen helse, livskraft, vitalitet og fokus. Lever du ut ditt fulle potensial, eller eksisterer du bare i hverdagen? Hva bruker du din energi på?

Bevisstgjøring og ditt energiforbruk

Er du bevisst på hva som tapper deg for energi og hva som fyller deg med livskraft? Har du gode rutiner som inkluderer å rense og styrke alle deler av deg selv - fysisk, mentalt, emosjonelt og sjelelig? Dette kan inkludere sunn mat, fysisk aktivitet, meditasjon, tid i naturen, stillhet, relasjoner, læring og nye opplevelser.

Ernæring og fokus

Tar du deg tid til å lage mat fra rene råvarer og sørger for god ernæring så godt du kan? Klarer du å gi slipp på det du ikke kan kontrollere, og fokuserer du på det du faktisk kan påvirke?

Tilstedeværelse og takknemlighet

Tillater du deg selv å være oppmerksomt tilstede for å bli en bedre utgave av deg selv hver dag? Takker du for alle de små miraklene i hverdagen? Å våkne opp til en ny dag, å puste og å bli bevisst og kjenne livskraften er i seg selv et mirakel.

Unngå selvdestruktive tanker

Det er lett å falle i selvdestruktive feller når du stiller deg slike viktige spørsmål. Det er viktig å forstå at hensikten med disse spørsmålene er å skape bevisstgjøring. For å kunne endre noe over tid, må du gjøre noe annerledes enn du har gjort før.

“Definisjonen på galskap er å gjøre de samme tingene om og om igjen, men forvente forskjellig resultat.” 
– Albert Einstein

Bevisst livsstil

Vi lever i et kapitalistisk, materialistisk og fysisk fokusert samfunn. Det er på tide å rette mer oppmerksomhet mot hvordan våre tanker, følelser, traumer, historier og relasjoner påvirker vår helse og vårt velvære. Flere og flere velger nå enklere, mer jordnære og bærekraftige livsstiler.

Ditt ansvar til bevisst liv

Å skape et godt og bærekraftig liv er et ansvar og en plikt. Vi må ta bevisste valg som fremmer helse og unngå det som hemmer den. Dette gjelder vår fysiske kropp, sinn, hjerte og følelser. Klarer vi å ivareta planeten bedre ved å velge oss selv først? Jeg tror det. Når vi er på vårt beste, kan vi bidra til å helbrede gamle traumer og sår.

Innsats for et bærekraftig liv

Det krever innsats å skape et godt og bærekraftig liv. Vi må være til stede gjennom livets opp- og nedturer, og ikke la følelsene alene styre våre avgjørelser. Hengivenhet, egenkjærlighet og selvdisiplin er nøkkelen til indre ro, utholdenhet, tillit og mot.

Små steg - store resultater

Husk at det er de små, daglige endringene som utgjør den store forskjellen. Vær god mot deg selv hver dag, og vær til stede gjennom både de gode og krevende tidene. Bruk naturen, meditasjon, yoga, fysisk aktivitet, god mat, gode relasjoner og tilstrekkelig søvn til å styrke deg selv. Det er krevende, men det er mulig!

Lev livet med tillit

Øv deg på tillit til livet og til noe høyere enn deg selv. Det er så mye mer å oppleve, skape og være en del av når du velger livet. Ditt bidrag og din styrke betyr mer enn noen gang.

 

Med ønske om en riktig fin og fredfull sommer fra Siri ☀️

Her kan du lese mer om helse og velvære.

 

Siri Hole Stenson
Mitt navn er Siri Hole Stensson. Jeg driver Lev Lyst Wellness på Geilo.