Yoga privattimer

Ønsker du en skreddersydd Yoga time kun for deg?

Privattimer i yoga er for deg som vil bli mer målorientert og ønsker personlig veiledning med oppfølging.  
På en individuell time får du spesialtilpassede yogaøvelser/program, pusteøvelser og meditasjoner etter dine behov.

Slik gjennomføres en privattime i yoga

Etter en kartleggingssamtale skreddersyr vi et individuelt tilpasset yogaprogram utifra dine forutsetninger, behov og ønsker.
I tillegg til at du kommer på privattimer i yoga fokuserer jeg på aktiv praktisering av yogaøvelser og meditasjoner. Bevisstgjøring om hvor du står og er i livet og hva som kan være dine neste skritt. Jeg ser på heltheten utifra et energiperspektiv ~ hvis ønskelig, kan jeg se på hva som er dine mentale, fysiske og emosjonelle utfordringer der du er nå. 

Du velger selv om du vil komme på enkelte privattimer i yoga eller avtale noe fast over tid.

Hvor undervises timene

I Lev Lyst Wellness sin klinikk på Geilo eller online via video. Privattimene som undervises er i MediYoga/Medisinsk Yoga som er en terapeutisk yogaform.

Siri Hole Stensson underviser timene ~ hun er MediYoga lærer og terapeut, ernæringsterapeut og veileder. 


Pris etter avtale for 5-10 ganger med undervisningTa kontakt for å sett opp time her, via kontaktskjema på siden eller m; 40402851 Hva er MediYoga? En terapeutisk yogaform som passer for alle mennesker, også de med fysiske eller psykiske begrensninger. En myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke bevegelser og meditasjon. Er du helt frisk kan MediYoga gi deg økt bevissthet, stabilitet, ro og harmoni.

 

Yoga som terapi

Yogaøvelser som gjøres sakte og på en kontrollert måte er utformet for å utvikle fysisk fleksibilitet, skape mental avslapning og gi innsikt. Pusten spiller en fundamental rolle i yoga. Ifølge yogaens filosofi innehar pusten en vital kraft, eller Prana. Pusten er en ubevisst funksjon for de fleste mennesker. Men den kan endres bevisst gjennom bruk av forskjellige pusteteknikker som igjen påvirker velværet. Pusten er også en direkte refleksjon av forskjellige emosjonelle tilstander. Vi puster raskt og høyt oppe i brystet når vi er opphisset, og når vi er rolige puster vi dypere og roligere.

Derfor kan en bevisst endring av pusten påvirke direkte hvordan vi føler oss og skape fysisk, mental og emosjonell harmoni i oss. Pusten er en unik måte å oppnå direkte påvirkning av sinnets og kroppens ubevisste prosesser på.

Utøvelse av yoga påvirker kroppen og dens indre organer på mange forskjellige måter. Den skaper fleksible og utholdne muskler, påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, gir et sterkere og mer utholdent nervesystem, bringer høyre og venstre hjernehalvdel i balanse og forbedrer søvnvanene – bare for å nevne noen få ting.

 

Yoga generelt, og spesielt MediYoga, er meget virkningsfulle supplerende metoder innen terapi og rehabilitering, og en stor gruppe med fysiske, mentale og emosjonelle lidelser blir påvirket, redusert og til og med kurert med støtte fra vanlig praksis. I dag er yoga inkludert som behandlingsmetode ved mange amerikanske, svenske og norske sykehus på områder som f.eks. rehabilitering av slagpasienter, hjertepasienter og kreftpasienter.