Yoga på Geilo

 

Yoga på Geilo - Yoga vår 2024 på Geilo

Velkommen til Yoga på Geilo i Torgbygget 2. etg, midt i Geilo sentrum. Her underviser både Siri & Rachel.

Yogaen vi underviser i har en ulik tilnærming, samtidig handler alt om å få en bedre kontakt med, og opparbeide styrke i kropp og sinn. 

Gjennom Rachel sin undervisning i LYT Yoga og Siri sin i Medisinsk Yoga + yogainspirert trening, så har vi et mangfoldig tilbud.  

Vårt ønske er at du og flest mulig der ute skal finne en yogaform som passer for deg. Alle kan gjøre yoga, samtidig trenger du å finne noe som gir deg styrke og påfyll. Det å gi deg selv tid til å praktisere er det viktigste, at du velger å sette av tiden til deg selv.  

 

Siri underviser 2 ulike yogaklasser. 

Medisinsk Yoga er en myk, meditativ yogaform med pust, kroppsøvelser og meditasjoner. De fleste øvelsene er enkle og mange av dem du kan gjøre på stol. Programmene kan være fra lavterskel med veldig enkle øvelser til mer krevende øvelser i

Flere vitenskapelige studier viser at MediYoga hjelper hjertepasienter i rehabilitering og har en positiv effekt på ditt stressnivå, høyt blodtrykk og dine ryggsmerter,

Yogaprogrammene 

Alle programmene varer 60-75 minutter.

  • Oppvarming med fokus på pust og flyt i energien
  • Fysiske dynamiske og statiske øvelser
  • Hvile/avspenning
  • Meditasjon

Flere pusteøvelser og enkelt øvelser kan benyttes i din hverdag til å gjennomføre 5 min her og 5 der – det gjør UNDERVERKER! Spesielt når du lærer deg å puste riktig!

Pusteøvelser

Hvordan vi puster påvirker hver eneste celle i kroppen, f.eks. hjerne-, muskel- og hudcellene. Kroppen kan være uten mat i flere uker, uten drikke i noen dager, men etter bare noen minutter uten oksygen begynner cellene våre å fungere dårlige. Pusten påvirkes av hvordan vi har det, og hvis vi kan kontrollere pusten, kan vi til en viss grad kontrollere vårt eget velvære. Pusten og sinnet henger sammen, så en langsom, rolig pust gir rolige tanker.

Avspenningsøvelser

Det finnes eksempler på de som har blitt mer fleksible, hatt mindre smerter og til og med blitt sterkere ved å trene avslapning. Kroppen trenger hvile og avslapning like mye som den trenger trening og aktivitet. Hvis avslapningen skal bli noe av, må det kanskje legges til i kalenderen. Gi deg selv et øyeblikk med avslapning hver dag og kjenn hva det gjør for deg. Å hvile uten distraksjoner er ikke alltid så lett, så tren – ofte.

 

Yogainspirert trening med Siri

Yoga ~ pust ~ bevegelse i skjønn forening!

Yogainspirert trening er en mer fysisk yogaform (enn Medisinsk Yoga) med fokus på dynamisk bevegelse og kroppsbevissthet i kombinasjon med bevissthet på pusten. Timene avsluttes alltid med veiledet avspenning/hvile. I denne undervisningen setter jeg sammen ulike yoga og pilatesøvelser for å styrke fleksibilitet, muskulatur og kroppsholdning.

Dette er en yogaform som alle kan delta på da det vil bli gitt flere alternativ til å gjøre øvelser som kan være krevende.

Alle programmene varer 60-75 minutter og inneholder

  • Pust
  • Fysiske dynamiske og statiske øvelser stående, sittende og liggende
  • Avsluttes med hvile & avspenning

 

Til Siri sine timer kan du melde deg på online Meld deg på her eller til wellness@levlyst.no 

Når du binder deg til 1 time i uken så kan du bytte dag/tid om det er en gang det ikke skulle passe for deg.

Tema kurs: egne priser 

 

Påmelding via linken eller  wellness@levlyst.no  

Ta med egen matte om ønskelig, det finnes til låns, også pledd. En pute til å sitte på er fint om du tar med selv. 

Myke og behagelige klær ~ på vinter anbefales tykke sokker og ull som kan tas på/av

 

Undervisningen holdes av

Siri Hole Stensson
MediYoga lærer og terapeut

Videreutdanning

MediYoga ved stress & utbrenthent

MediYoga søvn