Velværedag på Nerol gard 2. september

 

Nerol gard ligger i Hol i Hallingdal. 

Marit, Karin og Siri har gleden av å invitere til Velværedag på Nerol gard hvor vi benytter de vakre omgivelsene på gården som ramme til det vi ønsker å dele. 

Marit og Erling driver Nerol gard i Hol og driften er økologisk med gammalnorsk spælsau, andelshage og direktesalg av kjøtt og grønnsaker.  

Vi tre skal sammen arrangere denne dagen, hvor vi deler med deg ulike aspekter av hva som kan være velvære. Formålet vårt er og samles i felleskap til nærende aktiviteter som vi selv brenner for og som kan styrke helsen og velvære på mange områder i ditt liv. 

Bevegelse og pust i det fri, tegning og kreativitet, vandring i den økologiske grønnsakshagen og et felles måltid som er laget av matressursene som finnes på gården. 

Alle aktivitetene vil skje utendørs på gården. 

****


Yoga, pust og bevegelse med Siri


Siri har et brennende engasjement for folkehelse og velvære. Hun er genuint opptatt av maten og viktigheten av hva vi spiser, og dets innvirkning på helsa. Vi ser i dag helt tydelige tegn på at vi spiser oss syke både fysisk og mentalt. Dette i kombinasjon med at vi beveger oss for lite - spesielt i naturen, har for mye stress over vår egen toleransegrense. Summen av disse faktorene fører til svekket livskvalitet og velvære. 

Bevegelse av kroppen og det å være i naturen har vært helt essensielt for Siri´s egen helse og velvære. Dette deler hun med glede og inspirasjon til andre og gleder seg stort til å inspirere andre til eget velvære gjennom yoga, pust, bevegelse og tilstedeværelse i det fri på gården. Her blir det litt teori om helse og velvære først og så en fin praktisk stund. Siri vil også dele noe om ernæring og livsstil gjennom dagen der det er naturlig. 
Siri har lang erfaring med å jobbe med mennesker. I de siste 12 år har hun drevet sitt eget firma som terapeut. Hun jobber en til en, underviser i yoga, holder ulike kurs og foredrag. Hun er utdannet innen helse i fra 2005 til i dag innenfor ernæring, yoga, energi medisin og kommunikasjon. 

***

«Fra plantetegning til bok» - workshop med Karin

Karin er kunstner og har lærerutdanning i kunst og har undervist i barneskole, kunstskole og på kunstmuseum. Hennes erfaring og lidenskap for estetiske læringsprosesser gjør henne i stand til å skape trygge omgivelser og legge til rette for en eksperimentell og leken tilnærming til kunstnerisk utvikling.
Karin vil introdusere deltakerne for ulike teknikker og metoder for å jobbe kreativt og eksperimentelt. Med inspirasjon fra Nerol gard sine planter og gjennom å veilede øvelser skal hun hjelpe deltakerne til å bli kjent med sin personlige strek å lære og registrere det de tegner. Målet med workshopen er at deltakerne skal kunne bruke tegningene sine til å lage små kunstbøker.
Deltakerne på workshopen vil få muligheten til å oppleve ro, fordypning og sanselighet når de trer inn i det kreative rommet. Øvelsene vil støtte en frigjørelse fra papiret og forventningen om det «gode» resultatet. 

***

Hagevandring med Marit  

Marit er bonde og selvstending næringsdrivande. Hun har mastergrad i husdyrfag fra Norges miljø og biovitenskaplige universitet. Hun har jobba i offentlig landbruksforvaltning i mange år, men valgte i 2022 å slutte i jobben for å satse mer på å drive gården. I 2015 startet Marit andelshage for å dyrke grønnsaker i fellesskap der andelshaverne sammen deler på avling, ansvar og risiko. 
Hun er opptatt av å lære av naturen som vi alle er en del av og synes det er viktig å bruke jorda og gresset til å produsere lokal mat. 
På Velværedagen vil hun ta deg med på en sansende hagevandring der du får se, lukte og smake på grønnsaker, urter og blomster. På hagevandringen blir det god tid til å stille spørsmål. Marit ønsker å inspirere deg til å høste av naturen og hvordan du kan være med å støtte lokal matproduksjon. Deltakerne vil få utdelt liste med sorter av grønnsaker, blomster og urter som blir dyrket i hagen .
Mat og drikke som blir servert denne dagen er fra gården. 


Program for dagen ~ med forbehold om endringer

Kl 10.00-10.30 ~ Velkommen med kort presentasjon

Kl 10.30-11.45 ~ Yoga, bevegelse og pust med Siri 

Kl 12.00-12.45 ~ Lunsj laget på matressurser i fra Nerol gard

Kl 13.00-13.45 ~ Hagevandring med Marit

Kl. 14.00~15.30 ~ Fra plantetegning til bok med Karin

Kl. 15.30~16.00 ~ Refleksjonsstund for dagen 

 

Påmelding og betingelser: 

Denne dagen skal arrangeres utendørs og vi er avhengig av noenlunde godt vær.

Bindende påmelding innen søndag 27. august. 
Faktura blir sendt på epost eller bet via vipps - info mottas ved påmelding. 

Pris:

Hele arrangementet og servering kr 1490.-


Påmelding til wellness@levlyst.no eller online via link Online bestilling

Maks 15 deltakere
Minimum 8 deltakere 

Vi forbeholder seg retten til å avlyse arrangement inntil 3 dager før mtp værforbehold.

 

Facebook arrangementet finner du her